Українська бандуристка Наталя Гудзій отримала нагороду від Міністерства закордонних справ Японії. Церемонія нагородження відбулася 20 липня 2016 року у Токіо.

Щороку Міністерство закордонних справ Японії нагороджує почесними грамотами осіб та організації, які досягли видатних успіхів у своїй діяльності, відзначаючи їх внесок у розвиток дружніх відносин між Японією та багатьма іншими країнами, а також внесок у мир та стабільність в Японії та усьому світі.

У 2016 році почесними грамотами буде нагороджено 142 осіб та 31 організацію. Серед них – пані Наталія Гудзій (особиста нагорода), українська співачка та бандуристка, яка народилася в Україні, але упродовж тривалого часу проживає та веде активну діяльність в Японії.

Пані Наталія Гудзій не лише дає концерти української народної пісні та музики, а також проводить заняття по міжнаціональному спілкуванню для дітей, читає лекції, виступає на радіо та телебаченні. Справою життя Наталії є розповсюдження інформації про власний досвід аварії на Чорнобильській АЕС. Окрім цього, після Великого східнояпонського землетрусу вона активно займається допомогою постраждалим територіям. За внесок Наталії у розвиток взаєморозуміння між Україною та Японією через музику вирішено нагородити її почесною грамотою Міністра закордонних справ Японії.

ПОЧИТАТИ ЩЕ: