21 березня український гурт «Шпилясті кобзарі» представив власну версію гімну Королівства Нідерландів, виконавши його нідерландською мовою у супроводі бандури.

Акція була спільно ініційована громадською організацією «Ідеї змін» та проектом розвитку бренду бандури Bandura Style на підтримку громадської ініціативи #TAKISJA, яка поставила за мету зібрати якомога більше відеозвернень до нідерландських громадян на підтримку України під час референдуму 6 квітня щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Аранжування гімну для бандури створив ініціатор проекту Bandura Style та керівник гурту «Шпилясті кобзарі» Ярослав Джусь, український переклад одного з найстаріших гімнів у світі виконала поетеса Оксана Боровець.

У зверненні до нідерландців музиканти наголосили на важливості підтримки України на референдумі у Нідерландах 6 квітня:
«Ми направду хочемо жити в європейській країні: без корупції, політичних афер та махінацій олігархів, без порушення прав людини. Угода про асоціацію з ЄС є тим ключовим елементом, який допоможе нам побудувати нову країну. І ми віримо в це!
Прийдіть, будь ласка, 6 квітня, щоб підтримати Україну!»

До реалізації проекту також долучилися українські бренди молодіжного одягу Truman, «Спас», Barricade, «Джива», а також Lavrastudio, Art Store Podval, Soncesvit Studio та Ukrainian Cinema Village.

З додаткових питань просимо звертатися за електронною адресою [email protected] або за телефонами: +38 (097) 545-31-01 Ярослав та +38 (063) 763-89-32 Олена.

ПОЧИТАТИ ЩЕ: