20 листопада Максим Бережнюк, Ярослав Джусь та Валентин Богданов представили інструментальну версію пісні “Hello” у супроводі фортепіано та етнічних інструментів. Композиція, що менш як за місяць набрала близько чотирьохсот мільйонів переглядів у мережі Youtube, вперше прозвучала у супроводі фортепіано та бандури, дудука, пан-флейти, сопілки та джембе. Записану наживо музичну імпровізацію українські музиканти презентували до виходу третього сольного альбому “25” Adele.

 

Бандурист Ярослав Джусь та мультиінструменталіст Максим Бережнюк не вперше експериментують, виконуючи на етнічних інструментах музику українських та закордонних виконавців – “Океану Ельзи”, “Скрябіна“, Coldplay, Scorpions. На думку музикантів, таке виконання надає колоритного звучання відомим композиціям. Але у цих творчих експериментів є й інша мета.
“Такі інструменти як дудук, сопілка, бандура дозволяють по-новому почути знайомі всім треки. Водночас це популяризує народні інструменти, розкриває їхні можливості, – розповідає фронтмен гурту The DOOX Максим Бережнюк. – Пісня Hello, мені здається, прозвучала дуже тепло, з нотою ностальгії.”

 

Цього разу до творчого тандему долучився відомий український барабанщик, засновник перкусійної школи “По барабану!” Валентин Богданов:
“Ми вперше грали у такому складі. Без жодних репетицій. Велике задоволення працювати з професіоналами, коли всі з півноти розуміють один одного і дають можливість виразити себе у грі. Як на мене, саме імпровізація дозволяє якнайкраще передати своє відчуття музики. А барабани, на мою думку, додали Adele трохи шаманізму.”

 

 

Ініціатор проекту Bandura Style, композитор та музикант Ярослав Джусь зазначив, що не вперше виконує на бандурі пісні британської виконавиці:
“Творчість Adele мені близька, – говорить Ярослав. – Її підхід до створення пісень вирізняється особливою чуттєвістю. Під час виступів мене часто просять зіграти на бандурі Skyfall, Rolling in the deep. З виходом нового альбому цей перелік поповниться.

 

Один із напрямів проекту Bandura Style – це створення каверів на відомі пісні, аранжування та переклад нот цих творів для бандури. Запис сучасних композицій надзвичайно мотивує маленьких бандуристів вивчати цей інструмент та виконувати на ньому улюблену музику.”

Фото: Оксана Боровець

ПОЧИТАТИ ЩЕ: